brasiliansk gastronomi

Den ægte varer til danske ganer

Maden smages til med kokosmælk, palmeolie, koriander, hvidløg, limefrugt og olivenolie. Chili indgår ikke i maden, men tilbydes separat. Til dit arrangement tilbyder vi retter med fisk, fjerkræ og kød ledsaget af tilbehør såsom ris, bønner, kartofler og grøntsager samt den brasilianske rodfrugt maniok.

Blandt desserterne findes tærter, isanretninger, buddinger og mousse, og eksotiske frugter er en af hovedingredienserne.
Til receptioner og cocktailparties serveres “tiragostos” den traditionelle brasilianske snack med indbagt kød, kylling eller klipfisk.

Som velkomstdrink tilbydes den verdenskendte nationaldrink “caipirinha” med sukkerrørsbrændevin, limefrugt og sukker eller en “batida”, som serveres i 4 varianter med sukkerrørsbrændevin og frugtnektar af mango, passionsfrugt, guava eller kokos.

Kontakt os for at få et godt tilbud på dit arrangement.

Gastronomiens historie

Brasilien har en hybridkultur med mange rødder. Blandt de forskellige etniske, religiøse og nationale grupper, der bidrager med egne traditioner, tæller den oprindelige befolkning, indianerne, som de første portugisiske kolonister mødte.

Det er lidt mere end 500 år siden, at portugiserne gik i land i Porto Seguro i staten Bahia. Blot 38 år efter kom de første afrikanske slaver til landet. Siden 1800-tallet er andre europæiske immigranter bl.a. italienere, tyskere, spaniere og englændere kommet til. Ud af denne melting pot opstod en ny kultur i en ny verden.

Udover at trælle for deres herre skulle slaverne sørge for deres egen mad ved at dyrke og samle. Rejer, muslinger og fisk blev deres foretrukne næringskilder.

Moqueca er en traditionel, afrikansk fiskeret, som ofres til guden Yemanjá ved religiøse mærkedage og serveres til menigheden. I dag serveres moqueca på restauranter og 5-stjernede hoteller i Brasilien.

Bacalhau, som betyder klipfisk, er opstået som en sammenblanding af det tropiske med det katolske, portugisiske køkken. Klipfisken blev spist på de lange skibsrejser mellem Portugal og Brasilien pga. dens gode konserveringsevne, og den indgik i fastemenuen foreskrevet af den katolske kirke. Kartoflen, som også indgår i Bacalhau, stammede fra de nyopdagede områder i Amerika.

Mere end 25 års erfaring som arrangør af
brasiliansk kultur er jeres garanti for kvalitet og succes